Oleh: mulyanto | 24 Januari, 2008

Guyon Banyumasan


——— Forwarded message ———-
From: Yulie
Date: Thu, 24 Jan 2008 11:52:34 +0700
Subject: [purbalingga] Aja serius banget
To: purbalingga@yahoogroups.com

Njaluk ngapura ya nek ora berkenan….

Yulie
(sing lagi ora serius)
———————————————-

Dilombo baen!

Wagu karo Pendul nemu granat nanas nang kebon gedang.
Idep bener, granat mau arep dijujugena bae meng Kantor Pulisi setempat.
“nDul, kepriben angger nang ndalan granate njeblug siji, se-durunge gutul
kantor pulisi?”
“Halaah, gampang”, …… jawab Pendul, ……. “Pulisine dilombo bae, gari
ngomong nemune granat mung loro, kaya kuwe ya!”.

Side A – Side B
Sumanto dirawat nang RSJ. Nembang ora mandeg2 karo ngathang2 nang latar.
Ujug2 mendeg gole nembang, terus mengkureb, nembang maning.
Dokter teka terus takon, angger gole nembang kemureb toli angel, kasi
nganggo ngos2an, lan suarane ora kepenak.
Jawab Sumanto : Lha niki Side B pak, nek wau Side A nggih mlumah. Dokter :
Ya wis deterusna gole nembang.

Ora olih melu
Rombongan jenazah wis arep mangkat. Bawor bocah 5 taun nekat arep melu rombongan.
Tanggane weruh terus nglarang : “Wor kowe bocah esih cilik, tunggu umah baen ya, ………….. aja melu ming kuburan”.
Bawor : “Huh dasar medit, …………… awas mengko angger Bapaku mati,
Pak Wiro ora olih melu !”.

Lewih nakal
Lagi enak2 mangan gedang goreng, ………….. bocahku takon : Ma, ….
Rama, ……… kenangapa sih rambut ramane ana uwane.
Jawab : Ya kiye saben kowe nakal, ………….. terus tukul uwan.
Anak : Ooooh, ………………… angger kaya kuwe Ramane lewih nakal
timbangene aku, ………………. buktine, ……. rambute simbah wis dadi uwan
kabeh!
Jawab : Lha lha kuwe, gedang gorenge dithothol ayam!

About these ads

Responses

  1. ya kaya kuwe prend…. inyong suka sama anak anak banyumas… nak ketemu sama anak-anak banyumas, kgak bisa marah………

    asyik ngobrolnya….
    ya kiye saben biyen aq seneng denger bahsa… banyumas………………………………

  2. Lucu pisan yakinn lah…
    Inyong bangga dadi wong banyumas…

    Hidup ngapakkk!

  3. maen sumpah lah golagokin…..
    terusna bae ngonoh …

    jan kaya dagelane peang penjol jamane nyong cilik …

  4. Inyong posisi nang Balikpapan, wisa suwe aku bangga ngnggo bahasa Banyumas, lan siki wis terkenal neng Balikpapan kene kata-kata ngetrend neng Balikpapan yakuwe “aja kelalen”, kenangapa Bahasa Banyumas terkenal neng Balikpapan sebab ana radio Banyumasan sing jenenge Radi Swara Pangaba (Paguyuban Ngapak Banyumasan) gelombang 90.30 MHz.

    ===========================================================
    Mulyanto :

    Senenge akeh batire genthowakan hahahahaha.

  5. salam kenal kang sekang q pada bae wong banyumas ,rawalo,tipar ya mudah2an tambah maju paguyubane wonge banyumasan tak dukung yooooo

    • Matur nuwun kang Maryo, salam kenal juga.

  6. apik kueh Kang
    tek kopi ya …

  7. Geget kang,sip sip sip tek kopi ya

  8. Nggegetna kang…. sip sip sip tek kopi ya …

  9. nyong ngakaklah melu snajan udu wong banyumas tapi nyong ngmge ngapak kaya kueh salam ngapak

    • banjarnegara yah termasuk eks karesidenan banyumasan :)

  10. lucu banget kye mas…jan ngakak dewek…numpang copy mas guyonane…ben teyeng nggawe wong liya cekikikan…

    klilan….\

    http://www.quantumkidssemarang.wordpress.com

    • huss ngguyu dewek kaya wong gemblung :) . Monggo dicopy.

  11. Kulanuwun kie nyong kesuwun karo sing gawe artikel,nyong dadi ngguyu dewek.nyong jane pengin tuku kaset peang penjol sing ana neng toko ndi yah?tlng nek sing ana sing ngerti nyong kabari yah


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 123 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: